Šaláty

Majonézový šalát s jablkami a orechmi

majonézový šalát s jablkami a orechmi
 
Suroviny:
5 zemiakov uvarených v šupke
2 kyselkavé jablká
za 1 hrsť olúpaných vlašských a lieskových orechov
200 ml majonézy
šťavu z ½ citróna
1 PL medu
bylinkovú soľ
 
Postup:
Zemiaky a jablká ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Orechy (vlašské i lieskové) postrúhame a zľahka zmiešame s majonézou. Ochutíme citrónovou šťavou, medom a bylinkovou soľou. Zmiešame so zemiakmi a s jablkami a necháme asi 30 min v chlade odležať. Podávame na šalátových listoch a ozdobíme vlašskými orechmi. Dobrú chuť!
 

Miešaný ovocný šalát

miešaný ovocný šalát
 
Suroviny:
300 g melóna
300 g jabĺk
100 g marhúľ alebo sliviek
šťavu z jedného citróna
1 dcl kyslej smotany
 
Postup:
Umyté a očistené ovocie (melón, jablká a odkôstkované slivky) pokrájame na drobné kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko dobre zamiešame a dáme dobre vychladiť do chladničky. Pred servírovaním šalát polejeme kyslou smotanou. Dobrú chuť!
 

Miešaný zeleninový šalát

miešaný zeleninový šalát
 
Suroviny:
hlávkový šalát
reďkovky
topinambury
acidofilné mlieko
cesnak
strúhané orechy
 
Postup:
Umytý hlávkový šalát zmiešajte s reďkovkami nakrájanými na plátky a so surovými, tiež na plátky nakrájanými topinamburami. Všetko zalejte nálevom z acidofilného mlieka, ktoré ochuťte roztlačeným cesnakom. Všetko to posypte strúhanými orechmi. Dobrú chuť!
 
 
 
 

 



Tvorba webu zdarma Webnode