Krémové polievky

 

Tekvicová krémová polievka

Suroviny:
500g tekvice
100g póru
1Pl masla
1/8 bieleho vína
1/2 l hovädzieho vývaru
1 Pl balzamica
mletý zázvor
majoránka
muškátový orech 
čierne korenie 
kmín
soľ 
smotana
tekvicový olej
 
Postup:
Umytú a odkôstkovanú tekvicu nakrájame na kocky a spolu s nakrájaným pórom krátko opražíme na masle. Zalejem vínom a vývarom a necháme približne hodinu dusiť. Masu rozmixujeme a pridáme balsamico. Nakoniec ochutíme zvyšnými koreninami. Prípadne ešte raz zmixujeme, aby bola hmota jednotná. Pred podávaním vmiešame trochu tekutej smotany do polievky a na tanieri ozdobíme šľahačkou a niekoľkými kvapkami tekvicového oleja. Dobrú chuť!
 

Jahodová polievka

Suroviny:
2 kg jahôd
200g cukru
bazalka
 
Postup:
Jahody sa dôkladne umyjú, rozmixujú, zmiešajú s cukrom a nechajú vychladnúť. Táto polievka sa podáva ako dezert ozdobený bazalkou. Dobrú chuť!
 

Mliečna šampiňónová polievka

Suroviny:
čerstvé šampiňóny
zemiaky
cibuľa
mlieko
smotana na varenie
tavený syr v črievku
zeleninový bujón
čierne korenie
bobkový list
rasca
hladká múka
olej
ocot
cukor
soľ
 
Postup:
Nakrájané šampiňóny udusíme na cibuľke, dochutíme rascou a zalejeme bujónom. Pridáme nakrájané zemiaky, bobkový list a osolíme. Tesne pred dovarením zemiakov prilejeme mlieko a po prevretí zahustíme múkou rozšľahanou v sladkej smotane. Na záver dochutíme taveným syrom, troškou cukru a octu. Dobrú chuť!

 



Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode