Sladkovodné ryby

 

Zdravý kapor

 
Suroviny:
4 porcie kapra
soľ
citrónová šťava
2 lyžice hladkej muky
2 lyžice paradajkového kečupu
2 dl kyslej smotany 
 
Postup:
Porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať. 
Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme kečup a dusíme. Mäkké porcie vyberieme, šťavu zahustíme mukou rozmiešanou troške vody a povaríme. 
Potom vmiešame smotanu, omáčku uvedieme do varu, 
pridáme porcie kapra a prehrejeme ju. 
Smotanu môžeme nahradiť niečim diétnejším podľa chuti. Dobrú chuť!
 

Pstruh so syrom

Suroviny:
2 pstruhov
100 g syra s modrou plesňou
soľ
mleté biele korenie
vajce
strúhanka
citrónová šťava
 
Postup:
Vyčistené pstruhy osolíme, okoreníme, obalíme vo vajci, v postrúhanom plesňovom syre a v strúhanke. 
Vypražíme. 
Pokvapkáme citrónovou šťavou. Dobrú chuť!
 

Kapor na zemiakoch

Suroviny:
4 porcie kapra
1 kg zemiakov
1 lyžica masti na vymastenie misy
2 cibule, 2 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
1 citrón
rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ 
 
Postup:
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame 
na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. 
Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou 
a rascou. 
Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji. 
Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a vložíme k cibuli. 
Osmaženého kapra s cibuľou dáme do misy na poukladané zemiaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Dobrú chuť!
 
 
 


Tvorba webových stránok zdarma Webnode