
Sladkovodné ryby
Zdravý kapor

Suroviny:
4 porcie kapra
soľ
citrónová šťava
2 lyžice hladkej muky
2 lyžice paradajkového kečupu
2 dl kyslej smotany
Postup:
Porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať.
Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme kečup a dusíme. Mäkké porcie vyberieme, šťavu zahustíme mukou rozmiešanou troške vody a povaríme.
Potom vmiešame smotanu, omáčku uvedieme do varu,
pridáme porcie kapra a prehrejeme ju.
Smotanu môžeme nahradiť niečim diétnejším podľa chuti. Dobrú chuť!
Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme kečup a dusíme. Mäkké porcie vyberieme, šťavu zahustíme mukou rozmiešanou troške vody a povaríme.
Potom vmiešame smotanu, omáčku uvedieme do varu,
pridáme porcie kapra a prehrejeme ju.
Smotanu môžeme nahradiť niečim diétnejším podľa chuti. Dobrú chuť!
Pstruh so syrom

Suroviny:
2 pstruhov
100 g syra s modrou plesňou
soľ
mleté biele korenie
vajce
strúhanka
citrónová šťava
Postup:
Vyčistené pstruhy osolíme, okoreníme, obalíme vo vajci, v postrúhanom plesňovom syre a v strúhanke.
Vypražíme.
Pokvapkáme citrónovou šťavou. Dobrú chuť!
Vypražíme.
Pokvapkáme citrónovou šťavou. Dobrú chuť!
Kapor na zemiakoch

Suroviny:
4 porcie kapra
1 kg zemiakov
1 lyžica masti na vymastenie misy
2 cibule, 2 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
1 citrón
rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame
na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy.
Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou
a rascou.
Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji.
Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a vložíme k cibuli.
Osmaženého kapra s cibuľou dáme do misy na poukladané zemiaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Dobrú chuť!
na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy.
Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou
a rascou.
Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji.
Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a vložíme k cibuli.
Osmaženého kapra s cibuľou dáme do misy na poukladané zemiaky, pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Dobrú chuť!