
Morské ryby
Filet z lososa na bylinkovom masle

Suroviny:
200 gramový stejk z lososa
bylinkové maslo
tabasco
soľ
vegeta
citrónová šťava.
Postup:
Filet potrieme všetkými ingredienciami (okrem bylinkového masla) a pečieme na grile - z každej strany 2 minúty. Hotovú rybu obložíme bylinkovým maslom
Dobrú chuť!
Surimi rizoto
Suroviny:
3 dcl ryže - množstvo záleží od počtu stravníkov
2-4 kocky rybieho filé
zhruba 10 surimi tyčiniek
1 cibuľu
horúci zeleninový vývar
trochu bieleho vína môžete nahradiť buď pár kvapkami vínneho octu, alebo balzamika
trošku rybacej omáčky pre chuť ale nemusí byť
20 dkg syr parmezán
Postup:
Všetko si nakrájame. Do kastrólasi dáme do sklovita opražiť cibuľu, pridáme ryžu a miešame a necháme ju popukať.
Víno slúži na odstránenie prípadných spálenín, takže asi 1dl môžete naliať.
Pridáme nakrájané filé a tyčinky a zalejeme horúcim vývarom tak, aby celá masa bola akurát len tak tak zakrytá.
Občas premiešame a dolievame vývar, zhruba takú polhodinku, ochutnáme, či je ryža mäkká a podľa vyhodnotenia buď dolejeme vývar, alebo ak už je mäkká pridáme za lyžicu masla a za hrsť postrúhaného syra.
Premiešame.
Na tanieri ešte posypeme zvyšným syrom, soliť netreba. Dobrú chuť!
Víno slúži na odstránenie prípadných spálenín, takže asi 1dl môžete naliať.
Pridáme nakrájané filé a tyčinky a zalejeme horúcim vývarom tak, aby celá masa bola akurát len tak tak zakrytá.
Občas premiešame a dolievame vývar, zhruba takú polhodinku, ochutnáme, či je ryža mäkká a podľa vyhodnotenia buď dolejeme vývar, alebo ak už je mäkká pridáme za lyžicu masla a za hrsť postrúhaného syra.
Premiešame.
Na tanieri ešte posypeme zvyšným syrom, soliť netreba. Dobrú chuť!
Losos so zelenou fazuľkou

Suroviny:
600 g lososa
500 g zelenej sterilizovanej fazuľky
mleté biele korenie, mleté čierne korenie
1 lyžička oregana
olej na opekanie
2 strúčiky cesnaku
150 ml zeleninového vývaru
1 lyžica kečupu
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
soľ
Postup:
Umyté mäso rozdelíme na 4 porcie, osolíme, okoreníme bielym mletým korením, oreganom a odložíme na 2–3 hodiny do chladu.
Na väčšej panvici rozohrejeme olej a porcie lososa opečieme z oboch strán domäkka.
Vyberieme ich na tanier a do výpeku dáme opiecť fazuľku, pretlačný cesnak, mleté čierne korenie a soľ.
Zalejeme vývarom a necháme zakryté 5 minút podusiť.
Lososa podávame s udusenou fazuľkou, ktorú prelejeme kečupom.
Pokvapkáme citrónovou šťavou, prípadne ozdobíme kolieskom citróna a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Na väčšej panvici rozohrejeme olej a porcie lososa opečieme z oboch strán domäkka.
Vyberieme ich na tanier a do výpeku dáme opiecť fazuľku, pretlačný cesnak, mleté čierne korenie a soľ.
Zalejeme vývarom a necháme zakryté 5 minút podusiť.
Lososa podávame s udusenou fazuľkou, ktorú prelejeme kečupom.
Pokvapkáme citrónovou šťavou, prípadne ozdobíme kolieskom citróna a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!