Vitajte na našej stránke

Aj Vám už došli nápady čo uvariť na obed, večeru či na oslavu alebo pre návšetu? Nechajte sa inšpirovať našou stránkou, kde sme zozbierali tie najlšpie a najobľúbenejšie recepty len pre Vás. Stačí si vybrať z ponuky lákavých jedál či dezertov.
 

Slovenské "naj"

Na začiatku všetkých receptov si zaslúžia byť určite naše slovenské, klasické bryndzové halušky. Určite patria do každej slovenskej kuchyne a práve preto ich ponúkame ako jedlo, ktorým otvárame naše recepty. Nechajte sa inšpirovať našim receptom.

bryndzové halušky

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

700g zemiakov

500g hladkej múky

50g údenej slaniny

120g bryndze

1 téglik smotany

trocha soli

Príprava

Zemiaky očistíme, natrúhame, najemno nastrphame a pridáme múku. Cesto osolíme a ešte premiešame. Cez sitko s väčšími medzerami potom pretláčame do vriacej, osolenej vody cesto. Halušky počas celej doby varenia občas premiešavame. Varíme ich asi 10-15 minút, kým nevídu na povrch. Bryndzu zmiešame so smotanou. Slaninu nakrájame na drobnejšie razancie a tie potom vysmažíme. Ešte horúce halušky posypeme bryndzou a pridáme slaninu, polejeme ich výpekom zo slaniny. Dobrú chuť!

 


Novinky

11.04.2015 14:20

Typy a triky v kuchyni

—————

10.04.2015 20:14

Jedlo týždňa

—————



Tvorba web stránok zdarma Webnode