
Vitajte na našej stránke

Slovenské "naj"
Na začiatku všetkých receptov si zaslúžia byť určite naše slovenské, klasické bryndzové halušky. Určite patria do každej slovenskej kuchyne a práve preto ich ponúkame ako jedlo, ktorým otvárame naše recepty. Nechajte sa inšpirovať našim receptom.
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
700g zemiakov
500g hladkej múky
50g údenej slaniny
120g bryndze
1 téglik smotany
trocha soli
Príprava
Zemiaky očistíme, natrúhame, najemno nastrphame a pridáme múku. Cesto osolíme a ešte premiešame. Cez sitko s väčšími medzerami potom pretláčame do vriacej, osolenej vody cesto. Halušky počas celej doby varenia občas premiešavame. Varíme ich asi 10-15 minút, kým nevídu na povrch. Bryndzu zmiešame so smotanou. Slaninu nakrájame na drobnejšie razancie a tie potom vysmažíme. Ešte horúce halušky posypeme bryndzou a pridáme slaninu, polejeme ich výpekom zo slaniny. Dobrú chuť!