Jedlo týždňa

10.04.2015 20:14

 

Lososové fašírky so sezamom na jarnom šaláte

 
Veľmi chutné fašírky z lososa s pórom, zázvorom, muškátovým orieškom, ktoré sú obalené v sezamových semienkach. Podávajú sa s jarným šalátom, ktorý je ochutený citrónovou šťavou.

 

Suroviny na fašírky:                                                                                            200g filiet z lososa                                                                                                 50g pečiva                                                                                                             1 pór                                                                                                                       1 vajce                                                                                                                   soľ podľa chuti                                                                                                       štipka mletého zázvoru                                                                                         štipka mletého muškátového oriešku                                                                     1 strúčik cesnaku                                                                                                   3 PL sezamových semienok                                                                                 olej - na vyprážanie

Príprava:                                                                                                    

Pripraviť si všetky komponenty. Lososa si pokrájať na kocky, chlieb som pokrájať deň vopred na drobné kocky a nechať ho osušiť. Pokrájať pór aj jarnú cibuľku na kolieska.

Všetky suroviny vložiť do misy, pridať soľ, muškátový oriešok,zázvor, cesnak,vajce a všetko zmiesiť a nechať chvíľku postáť, aby sa chute spojili.

Tvoriť fašírky, ktoré obalíme v sezamových semienkach.

Na panvicu pridať troška oleja, uložiť  fašírky a pod pokrievkou ich piecť do zlatova. Počas pečenia ich obrátilť a nechať opiecť aj z druhej strany.

Pokiaľ sa fašírky pečú, pokrájame si suroviny na šalát. Listy hlávkového šalátu polámať na menšie kúsky, uhorku aj paradajky pokrájať na úzke pásy, pór na kolieska. Pokvapkať ich citrónovou šťavou a kvapkou oleja. Všetko uložiť na taniere. Dobrú chuť!

 

 

—————

Späť