
Jedlo týždňa
10.04.2015 20:14
Lososové fašírky so sezamom na jarnom šaláte
Suroviny na fašírky: 200g filiet z lososa 50g pečiva 1 pór 1 vajce soľ podľa chuti štipka mletého zázvoru štipka mletého muškátového oriešku 1 strúčik cesnaku 3 PL sezamových semienok olej - na vyprážanie
Príprava:
Pripraviť si všetky komponenty. Lososa si pokrájať na kocky, chlieb som pokrájať deň vopred na drobné kocky a nechať ho osušiť. Pokrájať pór aj jarnú cibuľku na kolieska.
Všetky suroviny vložiť do misy, pridať soľ, muškátový oriešok,zázvor, cesnak,vajce a všetko zmiesiť a nechať chvíľku postáť, aby sa chute spojili.
Tvoriť fašírky, ktoré obalíme v sezamových semienkach.
Na panvicu pridať troška oleja, uložiť fašírky a pod pokrievkou ich piecť do zlatova. Počas pečenia ich obrátilť a nechať opiecť aj z druhej strany.
Pokiaľ sa fašírky pečú, pokrájame si suroviny na šalát. Listy hlávkového šalátu polámať na menšie kúsky, uhorku aj paradajky pokrájať na úzke pásy, pór na kolieska. Pokvapkať ich citrónovou šťavou a kvapkou oleja. Všetko uložiť na taniere. Dobrú chuť!
—————