Kuracie mäso

 
 

Kuracie na zelenine

kuracie na zelenine
Suroviny:
kuracie prsia 
mrazená zelenina 
cibuľa 
soľ
čierne mleté korenie
horčicový prášok pre chuť
 
Postup:
Na oleji si speníme cibuľku, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a zľahka orestujeme, pridáme mrazenú zeleninu (hrášsok, mrkva, kukurica, malé ružičky brokolice, resp. čo v mrazničke nájdeme). Podlejeme malým množstvom vody a dusíme domäkka. Podávame s ryžou a šaáatom. 
 

Gyros

gyros
Suroviny:
plátky kuracieho mäsa
korenie Gyros
horčicu s chrenom
polohrubú múku
tuk
anglickú slaninu
syr Eidam 
 
Postup:
Plátky kuracieho mäsa naklepeme, ochutíme korením Gyros, potrieme horčicou s chrenom a obalíme v polohrubej múke. Prudko opražíme na rozpálenom oleji. 
Po opečení môžeme dáť na jednu stranu plátok anglickej slaniny, na druhú stranu plátok syra eidam. Vložíme späť do panvice slaninou dole a krátko do rozpustenia syra) osmažíme. 
Podávame so zemiakmi, hranolkami, ryžou a zeleninovou prílohou. Výborná je k tomu aj tzaziky omáčka. 
Dobrú chuť!
 

Kuracie soté na šampiňónoch

kuracie soté na šampiňónoch
Suroviny:
500 g kuracích pŕs
100 g šampiňónov
sójová omáčka
250 g cibule
olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
 
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame na rezance.  Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané šampiňóny. Pridáme kuracie prsia a prisypeme papriku. Chvíľu opražíme a podlejeme vlažnou vodou. Po 15 minútach pridáme sójovú omáčku podľa chuti, osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka ešte asi 45 minút. Podávame s dusenou ryžou. Dobrú chuť!
 

Kuracie na ananásoch

kuracie soté na ananásoch
 
Suroviny:
500 g kuracích pŕs
200 g ananásu z kompótu
40 g mandlí
80 g hydinovej šunky
80 g tvrdého syra
olej
soľ
 
Postup:
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a opečieme na horúcom tuku domäkka. 
Na takto pripravené mäso položíme plátok šunky, koliesko ananásu a plátok syra. 
Zapečieme v rozpálenej rúre. 
Podávame ozdobené mandľami. Dobrú chuť!
 
 
 
 


Tvorba web stránok zdarma Webnode